Gold Cross

Κατηγορίες Θεμάτων

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ 2017

Translate

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

18. ΈΞΩ ΟΙ ΆΓΙΟΙ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ!



(ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΑ ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ)


Να αφαιρεθούν τα ονόματα Αγίων και εκκλησιών από τις στάσεις των τρόλεϊ, του Τραμ και του Μετρό, ζήτησε η Φωτεινή Πιπιλή από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε γιατί, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης: «Την περασμένη φορά έμπλεξα τους Αγίους και αντί να πάω στον Άγιο Αντώνιο, βρέθηκα στον Άγιο Δημήτριο».

«Γιατί να μην δοθεί το όνομα του Αντώνη Τρίτση σε μια από τις στάσεις ή ονόματα επιφανών Ελλήνων που δόξασαν την χώρα. Γιατί να μην προσθέσουμε, είπε, στη στάση «…Μέγαρο Μουσικής…» και το «…Μαρία Κάλλας…», διερωτήθηκε και ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος συμφώνησε.



Δείτε τώρα, ποιοι μας διοικούνε! Δείτε σε ποιον τα χέρια βρίσκεται το μέλλον της Ελλάδας μας, το μέλλον της πατρίδος μας! Λύσανε τα προβλήματα του τόπου και της χώρας και καταπιάστηκαν να τροποποιήσουν τα ονόματα των στάσεων του μετρό, γιατί τους μπερδεύουν οι άγιοι. ΕΛΕΟΣ!!!!!!

Έλληνας χωρίς σταυρό δεν νοείται! Ή βάρβαρος εστί ή ανθέλληνας!

Να σας απαντήσω και στο μπέρδεμα της κ. βουλευτού! Δεν είναι οι άγιοι Αντώνιος και Δημήτριος που την μπέρδεψαν. Είναι η καθημερινή φωνή της συνειδήσεως της που την μπερδεύει, που απορρέει από την θεσμοθέτηση κάθε κοινωνικού θεσμού ή νόμου, που δεν συνάδει με το δόγμα και τη διδασκαλία της αγίας μας εκκλησίας. Θέλετε να θάψετε αυτή την φωνή της συνείδησης μέσα σας, που αναδύεται απ’ εκεί που την έχετε θαμμένη, βλέποντας κάθε φορά τα ονόματα της στάσης των αγίων, γιατί έρχεται να σας ελέγχει καθημερινά και σεις κουραστήκατε να την ακούτε!

Είναι εκείνη η θεία φωνή που σας λέει: «…Μην απεμπολείς την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ που σου δόθηκε σαν κράτος, μην αποστρέφεις την ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ που σου εκχωρήθηκε και που πολλές φορές κλήθηκες με αίμα να την διαφυλάξεις! Μην καταφρονείς το ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ απ’ όλα τα δώρα που έχεις, που δεν είναι άλλο από το ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ!...».

Ζούμε δυστυχώς στον αιώνα των καταφρονητών, περί των οποίων ο προφήτης Αβακούμ λέγει «…ίδετε οι καταφρονηταί και επιβλέψατε και θαυμάσατε θαυμάσια και αφανίσθητε…» Αβακούμ (1, 5) και Πράξ. (13, 41).

Οι καταφρονητές είναι όλοι εκείνοι που μοιάζουν του αλέκτορος (πετεινού) του Αισώπειου μύθου, που σκάλιζε την γη και βρήκε διαμάντια, αλλά μη δυνάμενος να νοήσει την αξία του διαμαντιού, το πέταξε μακριά για να βρει σκουλήκια… Έτσι και εμείς! Πετάμε ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε, το διαμάντι της πίστεως, για να μαζέψουμε σκουλήκια! Πετάμε την πιο σπουδαία κληρονομιά που δόθηκε στον άνθρωπο εκ γενετής. Μιας κληρονομιάς που αν την διαφυλάξουμε θα μας καταστήσει λαμπαδηφόρους, χρυσοστεφανωμένους, «υιούς δόξης», «επουράνιους βασιλείς»!

Ω! Ελλάδα, γιατί έγειρες το κεφάλι κουρασμένη; Γιατί σταμάτησες να πολεμάς; Μήπως δεν μπορείς να βαστάξεις άλλο τα κτυπήματα των εχθρών σου, που «…εν κύκλῳ περιπατοῦσι…» Ψαλ. (11, 9); Μήπως δεν αντέχεις τα ίδια σου τα παιδιά να σε διαβάλλουν «…εν κύκλῳ συνεπιτιθεμένων μοι…» Ψαλ. (3, 7) και κάθισες να ξαποστάσεις;

Ανασήκωσε την πλάτη Ελλάδα, δεν είσαι μόνη! Οδηγός μας δεν είναι η νυν εξουσία και οι ανήκουστες αποφάσεις της! Οδηγός μας ήταν, είναι και θα είναι ο ίδιος ο Χριστός, γιατί ΜΟΝΟ μ’ Αυτόν Κυβερνήτη θα δει άσπρη μέρα αυτός ο πολυβασανισμένος τόπος!

Γι’ αυτό και εμείς, πρέπει να διεγείρομε το ενδιαφέρον μας προς τα μεγάλα, τις υψηλές αλήθειες της Πίστεως μας. Όταν θα συσπειρωθούμε κάτω από την ομπρέλλα της χάριτος του Θεού, θα δείτε να επαληθεύετε ο λόγος, «…αυτοί συνεποδίσθησαν καὶ ἔπεσαν, ἡμεῖς δὲ ἀνέστημεν καὶ ἀνωρθώθημεν…».

Αγαπητέ μου αναγνώστη. Αφού προσέχεις που προσέχεις τα μικρά, το γάλα σου, την τροφή σου, τα φάρμακά σου, τα νομίσματά σου, τα αρχαιολογικά σου κειμήλια, τα οχήματά σου, πρόσεχε ακόμα ΕΝΑ, αφού όλα τα προσέχεις. Πρόσεχε την Ορθόδοξη σου Πίστη, που είναι το πολυτιμότερο απ’ όλα απ’ αυτά που προσέχεις.

Αδιαφορώντας για τον μέγιστο αυτό θησαυρό, την ιερά αυτήν παρακαταθήκη που σου δίνεται, θα καταπέσεις εις τα βάραθρα του Ορθολογισμού, του Υλισμού, της απιστίας και της αθεΐας, και τότε θα καταλάβεις, τι είναι Ορθοδοξία την οποία περιφρόνησες.

Μείνετε σταθεροί στην παραδοθείσα σε μας από τους αγίους πίστη και να είσθε έτοιμοι ν’ αγωνισθείτε τον αγώνα τον καλό μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μας.

Κάποτε θέλοντας να παγιδεύσουν κάποιοι «έξυπνοι» τον σοφό και άγιο αγωνιστή Επίσκοπο της Φλώρινας Αυγουστίνο Καντιώτη, τον ρώτησαν πονηρά να τους πεί ποιό πράγμα είναι το πιο ανώτερο, το ποιο υψηλόν.... Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΑΔΑ Ή Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ...;

Απάντησε αμέσως με δάκρυα, η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΙΣ!!!!

ΓΙΑΤΙ ΘΕΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ,
ΑΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!!!