Gold Cross

Κατηγορίες Θεμάτων

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ 2017

Translate

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

17. ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!!!!!!!!


(ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΑ ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ)


Μέχρι πριν ελάχιστα χρόνια το ομοφυλοφιλικό κίνημα στην Σερβία συναντούσε ισχυρή αντίδραση.

Τώρα οι Σέρβοι έχουν πρωθυπουργό λεσβία!!!

Έφτασαν, μάλιστα, σε τέτοιο βαθμό ιεροσυλίας και αναισχυντίας ώστε έβαλαν τα χρώματα της σημαίας των ομοφυλόφιλων στο φωτοστέφανο της Υπεραγίας Θεοτόκου.!!!

Σε μια τρομερά συντηρητική χώρα όπως η Σερβία που δεν αναγνωρίζει τους γάμους ομοφυλόφιλων, η πρωθυπουργός της χώρας Άνα Μπρνάμπιτς, καλωσόρισε το πρώτο της παιδί, ένα υγιέστατο αγόρι. Το θέμα όμως είναι πως το μωρό το γέννησε η σύντροφός της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, η σύντροφος της Σέρβας πρωθυπουργού, Μιλίκα Τζουρτζίκ, γέννησε ένα αγόρι την Τετάρτη. Το  γραφείο Τύπου της πρωθυπουργού χαρακτήρισε το γεγονός ιστορικό. Πόσο μάλλον αν σκεφθεί κανείς ότι μιλάμε για την πρωθυπουργό μιας χώρας εξαιρετικά ομοφοβικής η οποία δεν αναγνωρίζει γάμους και σχέσεις ομοφυλοφίλων.

«Η Άνα Μπρνάμπιτς είναι μία από τους λίγους πρωθυπουργούς των οποίων η σύντροφος γέννησε ενώ η ίδια κατείχε το ανώτερο αξίωμα και η πρώτη στον κόσμο σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων» ανέφερε σε ανακοίνωσή της στον Τύπο το γραφείο της.

«Ο τοκετός πήγε πολύ καλά και τόσο η μητέρα όσο και το μωρό χαίρουν άκρας υγείας» προσθέτει.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το αγόρι πήρε το όνομα Ιγκόρ.

Η 43χρονη Μπρνάμπιτς έγινε μία από τις λίγους ανοιχτά ομοφυλόφιλους κυβερνητικούς ηγέτες στον κόσμο, όταν ανήλθε στην εξουσία τον Ιούνιο του 2017. Ωστόσο, δεν είναι μάχιμη υποστηρίκτρια των θεμάτων της γκέι κοινότητας σε μια χώρα όπου η ομοφοβία είναι ευρέως διαδεδομένη.

Τον Φεβρουάριο μόνο, υπήρξαν τουλάχιστον δύο πράξεις βανδαλισμού σε ένα κέντρο LGBT στο κέντρο του Βελιγραδίου.

Την ίδια ώρα η Σέρβα πρωθυπουργός προσπαθεί να διατηρήσει μια πιο ουδέτερη στάση. H Μπρνάμπιτς, σε εμφάνισή της στην παρέλαση Pride στο Βελιγράδι το 2017, αρνήθηκε να σχολιάσει εάν θα επιθυμούσε την νομιμοποίηση γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων στην χώρα της.

«Δεν μπορώ να σας πω την προσωπική μου γνώμη αυτή τη στιγμή, επειδή είμαι εδώ ως πρωθυπουργός που εκπροσωπεί την σερβική κυβέρνηση» είχε πει τότε.

Ποια είναι η σύντροφός της, Μιλίκα Τζουρτζίκ;
Η πρωθυπουργός της Σερβίας γνώρισε την σύντροφό της σε ένα γκέι μπαρ στην πρωτεύουσα της χώρας, το Βελιγράδι.

Η Μιλίκα Τζουρτζίκ εργάζεται ως γιατρός και έμεινε έγκυος μέσω τεχνητής γονιμοποίησης.

Στην Σερβία, όπου δεν επιτρέπονται οι γάμοι ούτε οι σχέσεις ομοφυλόφιλων, τα ζευγάρια του ιδίου φύλου δεν επιτρέπεται να υιοθετήσουν παιδιά. Ωστόσο ένα άτομο μπορεί να υιοθετήσει ένα παιδί μόνος του, ανεξάρτητα από την σεξουαλικότητά του.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/news/480542/i-omofylofili-prothypoyrgos-tis-servias-egine-mitera-gennise-i-syntrofos-tis-eikones



ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΨΕΜΑ;


Η πιο πάνω εικόνα δεικνύει για ακόμη μια φορά τα σημεία των καιρών...

Μια εικόνα που προσβάλει τις δικές μας θρησκευτικές αρχές... Μια εικόνα που βρίζει την δική μας ουράνια μάνα!

Ήθελα να ήξερα αν αυτός ο τύπος, κρατούσε το Κοράνι και το έβαφε πολύχρωμο... τι θα γινόταν;

Για όλους εσάς που λέτε ότι όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο, σας ερωτώ, το εικονιζόμενο πρόσωπο, θα είχε την ίδια αντιμετώπιση, αν βρισκόταν σ’ οποιονδήποτε άλλο κράτος, και συγκεκριμένα μουσουλμανικό, ή ινδουιστικό, αν έκανε τον Μωάμεθ ή τον Βούδα πολύχρωμο;

Το πιο πάνω ερώτημα είναι τροφή για σκέψη και χρίζει έντονου προβληματισμού. Στους υπόλοιπους χριστιανούς που πιστεύετε και νιώθετε καθημερινά την ορθότητα της πίστεως, βιώνοντάς την μέσα από την καθημερινότητά σας, γύρω από την ίδια σας την ύπαρξη, πως το αποδέχεστε, όταν η μητέρα όλων, η μεγαλύτερη πρέσβειρα των ουρανών, υβρίζετε και χλευάζετε μ’ αυτόν τον τρόπο;

Την απάντηση, θα μας τη δώσει, η ίδια η Αγνή, η Αειπάρθενος, η Αειμακάριστος, η Ζωοτόκος, η Ελεούσα, η Υπεραγία[1] Θεοτόκος Παναγία μας, δια του παραδείγματός της! Όπως τότε, βλέποντας τον Υιό της, να τον οδηγούν στον πιο ατιμωτικό θάνατο, για την εποχή εκείνη, θάνατο επί Σταυρού, βιώνοντας όλα εκείνα τα φρικτά βασανιστήριά Του, τους εμπτυσμούς, τα μαστιγώματα, τους χλευασμούς και τις κοροϊδίες, τις βλασφημίες και τους εμπαιγμούς των Ιουδαίων, δεν θα πει ούτε και ένα κακό λόγο, θα συνταυτιστεί πλήρως με το θέλημα του Υιού της, προσευχόμενη για όλους αυτούς που τον σταυρώνουν. Η τότε σιωπή της Παναγίας μας, που δείχνει και το μεγαλείο της ψυχής της, που σήμερα το εκλαμβάνουν κάποιοι ως αδυναμία, θα πρέπει να είναι και η δική μας στάση και αντιμετώπιση…

Ναι, μπορεί να συνεχίσουμε να σιωπούμε, υπάρχων φαινομενικά ηττημένοι, απ’ όλους αυτούς που θέλουν να μας διαβάλλουν, αλλά πρέπει να είμεθα και παράλληλα προσευχόμενοι, ακόμα και για αυτούς που μας εχθρεύονται, εφαρμόζοντας έτσι τη ρήση του Κυρίου «…καὶ εἰ ἀγαπᾶτε τοὺς ἀγαπῶντας ὑμᾶς, ποία ὑμῖν χάρις ἐστί; καὶ γὰρ οἱ ἁμαρτωλοὶ τοὺς ἀγαπῶντας αὐτοὺς ἀγαπῶσι…» Λου. (6, 32). Μ’ αυτό τον τρόπο γινόμαστε μέτοχοι της θείας Χάρης, γιατί η νυν, επίγεια μας σταύρωση, σηματοδοτεί και την μετέπειτα μας ανάσταση. Ποια θα ήταν αγαπητοί μου η Χάρις, αν αγαπάμε, αυτούς που μας αγαπούν; Έτσι πράττουν οι αμαρτωλοί. Αγαπάνε αυτούς που τους αγαπούνε! Εμείς όμως δεν θα κάνουμε το ίδιο!

Έχοντας πυξίδα στη ζωή μου τα προαναφερθέντα της πιο πάνω παραγράφου, θέλω να τονίσω πως σαν άνθρωπος μπορώ και δύναμαι, για χάρη της αγάπης του Χριστού, ν’ ανεχθώ τα πάντα! Οποιανδήποτε βρισιά, οποιαδήποτε αισχρολογία κατά του ονόματός μου, οποιανδήποτε αδικία… Αλλά επουδενί δεν μπορώ να υπάρξω αιρετικός, ή να με πούνε αιρετικό, ή να είμαι συμμέτοχος ένεκα της ανοχής μου, αιρετικών πράξεων, που καταστρατηγούν και καταστρέφουν την παράδοσή μου, το θρήσκευμά μου, την εν Χριστώ ζωή μου! Και ξέρετε γιατί; Γιατί αιρετικός σημαίνει ο «ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟΣ» από τον Θεό. Και δεν θα’ θελα να ζω, μήτε καν να το σκέφτομαι, αν δεν έχω τον Θεό στη ζωή μου!

Όλοι σας, ή αν θέλετε οι πλείστοι από σας, έχετε κατά νου, τα τελευταία γεγονότα, που πήραν χώρα στην μεγαλόνησο μας, με τον Μητροπολίτη κ. Μόρφου, να είναι αντικείμενο επίθεσης επιτήδειων, που καιροφυλακτούσαν, αφορμή προσμένοντες, θέλοντας να πλήξουν την Ορθοδοξία, προκαλώντας έτσι κλυδωνισμούς στις τάξεις της εκκλησίας. Το θέμα πήρε τόσες διαστάσεις, που έφθασε ακόμα και σε μικρά υποανάπτυκτα κρατίδια, που όχι μόνο δεν γνωρίζουν τι εστί ορθοδοξία, αλλά επιπλέον αγνοούν που βρίσκεται και γεωγραφικά η Κύπρος. Επίσης θέλω να θυμηθείτε και το πρόσφατο περιστατικό με την «μουσουλμάνα με το σάλι» που έλαβε χώρα την ώρα προσευχής σε κάποιο σχολείο, που αυτό επέφερε ακραίες κυρώσεις σε καθηγητή που της είπε ν’ αποχωρήσει από τον χώρο της προσευχής. Παρακαλώ θυμηθείτε και το περιστατικό στην Πάφο, με τον εφημέριο που χειροδίκησε εν βρασμό ψυχής, άτομο που δεν άκουσε τις συμβουλές του και τον κράξανε τόσο πολύ, που λες και ήτο ο τελευταίος άνθρωπος του κόσμου!
Καταλήγοντας, και έχοντας όλα τα πιο πάνω κατά νου, σας ρωτώ, λοιπόν υπεύθυνα, γιατί τώρα όλοι σιωπούν; Γιατί τώρα κανείς δεν τους δικάζει; Τώρα αυτοί δεν είναι παράνομοι και υβριστές;

Σας πληροφορώ πως η Τρόικα λιγότερο ίδρωσε τ’ αυτιά των εξωτερικών «μεγάλων», παρά τα πιο πάνω περιστατικά! Διερωτηθήκατε ποτέ γιατί;  

Δυστυχώς δεν θα γίνει τίποτα αγαπημένοι μου, γιατί πλέον βαδίζουμε τα προδρομικά χρόνια του θηρίου της αποκάλυψης. Να προσεύχεστε μόνο να μην καταντήσουμε όπως τα Σόδομα και Γόμορρα – δύο εκ των πέντε πόλεων που αποτελούσαν τη λεγόμενη πεντάπολη της κοιλάδας Σιδδίμ – που υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή από τον Θεό, με κυρίαρχη αιτία τον έκλυτο βίο και την ανηθικότητα των κατοίκων τους. Ελπίζω ο Θεός να ευδοκεί να υπάρχουν δίκαιοι ανάμεσά μας, γιατί έτσι μακροθυμεί ακόμα ο Θεός, γι’ αυτούς τους λίγους, και κερδίζουμε και εμείς περισσότερο χρόνο για μετάνοια. Γιατί όταν η κοινωνία πορεύετε έχοντας θεσμούς, που ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ με τον εκκλησιαστικό βίο και την παράδοσή της, απομακρύνετε όλο και περισσότερο από το Θεό και τότε ουαί και αλλοίμονο, σε όλους εμάς, που υπήρξαμε αιτία να συμπαρασυρθούν τόσοι και τόσοι άνθρωποι, την στιγμή που αφήσαμε τις αλήθειες, να πνιγούν στο ψέμα του φιλελευθερισμού, συγκαταβαίνοντας και υπαναχωρώντας στις χωρίς συνέπειες ελευθερία του ατόμου και στον καινοτομικό εγωκεντρισμό του ανθρώπου, που η αλαζονεία του τον οδηγεί συνεχώς, να λέει «ΟΧΙ» στον ίδιο το Θεό!









[1] Η Παναγία μας είναι το 2ον σε δόξα τιμώμενο πρόσωπο, μετά την Αγία Τριάδα! Είναι πάνω απ’ όλους τους αγίους, ακόμα και από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, που ο Κύριος είπε «ουκ εγήγερται μείζων εν γεννητοίς γυναικών του Ιωάννου του βαπτιστού» δηλ. δεν γεννήθηκε φυσιολογικός άνθρωπος σπουδαιότερος από τον Ιωάννη τον βαπτιστή.