Gold Cross

Κατηγορίες Θεμάτων

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ 2017

Translate

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

14. ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΛΥΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΟΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


(ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΑ ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ)

Άγιος Ιππόλυτος - Επίσκοπος Ρώμης

Γράφτηκε η προφητεία για να γνωρίσετε τη θλίψη που θα εµφανιστεί  στους έσχατους καιρούς και την ταραχή και την κακή συμπεριφορά όλων των ανθρώπων απέναντι στο συνάνθρωπο και την καταστροφή και το µίσος και την έριδα, την αδιαφορία των ποιµένων για τα πρόβατά τους και την ανυπακοή του λαού προς τους ιερείς.

Γιατί όλοι θα ζήσουν σύµφωνα µε τη δική τους θέληση και οι γονείς θα μισήσουν τα τέκνα τους και τα τέκνα θα απλώσουν το χέρι τους στους γονείς. Η γυναίκα θα παραδώσει τον ίδιο της τον άνδρα στο θάνατο και ο άνδρας θα οδηγήσει την ίδια του τη γυναίκα στο δικαστήριο ως κατηγορούµενη· οι κύριοι θα συμπεριφερθούν απάνθρωπα προς τους δούλους τους και οι δούλοι θα επιδείξουν ανυπακοή προς τους κυρίους τους. Κανείς δεν θα σέβεται τα άσπρα µαλλιά του γεροντότερου και κανείς δεν θα λυπηθεί την οµορφιά του νεότερου. 

Οι ναοί του Θεού θα γίνουν όπως τα σπίτια και θα σημειωθούν παντού καταστροφές των εκκλησιών. Οι Γραφές θα περιφρονηθούν και οι άνθρωποι θα τραγουδούν παντού τα τραγούδια του εχθρού. Πορνείες και μοιχείες και ψευδορκίες θα γεµίσουν τη γη. Γενικά, αυτοί που θεωρούνται Χριστιανοί θα ασχολούνται µε μαγείες και ξόρκια και μαντείες. Τότε θα εµφανιστούν ψευδοπροφήτες, ψευδαπόστολοι, µάγοι, άνθρωποι καταστροφικοί, κακοποιοί, απατεώνες, μοιχοί, πόρνοι, άπληστοι, επίορκοι, συκοφάντες, πλεονέκτες. 

Οι ποιµένες θα γίνουν σαν λύκοι. Οι ιερείς θα αγαπήσουν το ψέµα. Οι µοναχοί θα επιθυµήσουν τα κοσµικά. Οι πλούσιοι θα ντυθούν µε το ένδυµα της ασπλαχνίας. Οι άρχοντες δεν θα βοηθήσουν το φτωχό. Οι κυβερνήτες θα διώξουν από την καρδιά τους τον οίκτο. Οι δικαστές αφαιρώντας τη δικαιοσύνη από το δίκαιο και τυφλωμένοι από τη δωροδοκία, θα αποδεχθούν την αδικία.

Τα ίδια τα στοιχεία της φύσης, θ’ απαρνηθούν την φυσική τάξη. Σεισµοί σε κάθε πόλη, λιµοί σε κάθε χώρα, αµέτρητες βροντές και φοβερές αστραπές, οι οποίες καίνε ολοσχερώς τα σπίτια και τους αγρούς, θυελλώδεις άνεµοι, που ταράζουν τη γη και τη θάλασσα απεριόριστα, ακαρπίες της γης, βουητό και αφόρητος κλυδωνισµός της θάλασσας, καθώς ξεψυχούν και χάνονται οι άνθρωποι. Σηµάδια στον ήλιο, παρεκκλίσεις των αστέρων από την πορεία τους, θλίψεις των εθνών,  πολύ δυνατοί άνεµοι, χαλαζοπτώσεις σε όλη την επιφάνεια της γης, πρωτοφανείς θύελλες, ιδιαίτερα έντονοι παγετοί, αφόρητοι καύσωνες, ξαφνικοί κεραυνοί, απρόσμενες φωτιές και ταυτόχρονα σε όλη τη γη θρήνος και στεναγµός που δεν θα επιδέχεται παρηγοριά. 

Επειδή θα έχει πληθύνει η αµαρτία, θα κρυώσει η αγάπη των πολλών. Γι’ αυτό το λόγο, ο Κύριος του σύµπαντος βροντοφωνάζει µέσω του Ευαγγελίου λέγοντας: Προσέχετε µην εξαπατηθείτε. Γιατί πολλοί θα παρουσιαστούν µε το όνοµά µου λέγοντας “…εγώ είµαι ο Μεσσίας και έχει φθάσει ο καιρός…”. Λοιπόν, µην τους ακολουθήσετε. Και, όταν ακούσετε πολέµους και αναταραχές, µην ταραχθείτε. Γιατί αυτά πρέπει να γίνουν πρώτα, αλλά δεν θα έλθει αµέσως το τέλος. Ας µάθουµε το λόγο του Κυρίου, πώς δηλαδή εγγυώμενος για πάντα την ασφάλειά µας, έδωσε την εντολή: «…Προσέχετε µην εξαπατηθείτε. Γιατί πολλοί θα έλθουν µε το όνοµά µου λέγοντας, εγώ είµαι ο Μεσσίας...».

Ακούσατε, αγαπητοί, την απόφαση του Κυρίου, γνωρίσατε την εµφάνιση του δικαστή, µάθατε ποιά φοβερή δίκη και φοβερή µέρα και ώρα µας περιµένει. Γι’ αυτήν ας φροντίσουµε καθημερινά, γι’ αυτήν ας µεριµνήσουµε κατά τη διάρκεια της µέρας και της νύκτας και στα σπίτια και στις πλατείες και στις εκκλησίες, για να µην παρουσιαστούµε σε εκείνη τη φοβερή και αµερόληπτη δίκη καταδικασµένοι και ταπεινωµένοι και σκυθρωποί, αλλά αγνοί στις πράξεις και το βίο και την καθημερινή ζωή και την εξομολόγηση, για να πει και σε µας ο σπλαχνικός και φιλάνθρωπος Θεός:

«…Η πίστη σου σε έχει σώσει, βάδιζε στο δρόµο της ειρήνης, και εύγε, δούλε αγαθέ και πιστέ, σε λίγα ήσουν πιστός, θα σε εγκαταστήσω στα πολλά. Έλα και εσύ µέσα, για να απολαύσεις τη χαρά του Κυρίου σου...». 

Μακάρι να την γευτούμε µε την χάρη και την φιλανθρωπία του Κυρίου µας Ιησού Χριστού, στον οποίο µαζί µε τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύµα, ας αποδοθεί δόξα και τιµή και προσκύνησης και τώρα και πάντοτε και στους αιώνες των αιώνων. Αµήν.         
                  
 (Φυλλάδιον Πνευματικής Αφύπνισης. Διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: