Gold Cross

Κατηγορίες Θεμάτων

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ 2017

Translate

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ


Αγαπητοί μου φίλοι, φτιάξαμε αυτήν την ιστοσελίδα «ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΘΕΟΥ» για να μοιραζόμαστε από κοινού τους πόνους, τις ανησυχίες μας αλλά και τις χαρές μας. Μέσα από τις συζητήσεις να ενδυναμώσουμε την πίστη μας, τον ζήλο μας, την αγάπη μας προς το Θεό, έτσι ώστε Θεού θέλοντος να αξιωθούμε και εμείς μέσα από τον αγώνα μας να γίνουμε πιστοί φίλοι του Κυρίου, ώστε να πορευθούμε τον Γολγοθά μας, με λεβεντιά, με χαρά, χωρίς να ανησυχούμε για το τι μέλλει γενέσθαι, γιατί θα έχουμε τον Κύριο προστάτη, οδηγό, σύντροφο και τότε όπως μας διαβεβαίωσε και ο Κύριος: «Τα αδύνατα παρά τοις ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστίν».
Μια από τις επιδιώξεις της ιστοσελίδας με «ΑΓΑΠΗ ΘΕΟΥ» είναι να μεταδώσουμε με απλότητα και ταπεινά τη χριστιανική γνώση, μιας χριστιανικής γνώσης που αλλοιώθηκε στο διάβα του χρόνου. Χάσαμε τη γνώση του Θεού, εκείνης της όμορφης σχέσης αγάπης, της πρώϊμης εκείνης αγάπης που έκανε τον άνθρωπο «ένα» με το Θεό. Μεταμορφώσαμε την εκκλησία από εμπειρία σε ιδεολογία, από ζωντανή πραγματικότητα σε ηθικές αρχές, μεγάλες αξίες και ψηλά ιδανικά.

Μια είναι η γνώση, το να μάθουμε να αγαπάμε το Θεό και μετά «…ταῦτα πάντα προστεθήσεται…» (Ματθ. 6, 33). Η γνώση αυτή που είναι αγάπη για το Θεό και τον πλησίον μας οικοδομεί τον κάθε άνθρωπο για την σωτηρία του. Σχετικά με τη γνώσιν αυτή ο Κύριος είπε ότι ο Θεός «…θέλει πάντας ανθρώποις σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας έλθειν…» (Α’ Τιμ. 2:4)

Ας αφεθούμε στον Κύριο, με όλο μας το «είναι», με όλη μας την ψυχή, με όλη μας την καρδία, ας τον αφήσουμε να μας καθοδηγήσει. Ας ανοίξουμε τα χέρια μας με ταπείνωση και ας φωνάξουμε στον Κύριο: «…Πᾶσαν τήν ζωήν ἡμῶν Χριστῷ τῷ Θεῷ παραθώμεθα…».

Εύχομαι μέσα από την δική σου αγάπη αγαπητέ μου αναγνώστη, αυτή η ιστοσελίδα να αποτελέσει ένα βοήθημα για πολλούς ανθρώπους που αναζητούν το Θεό, που θέλουν έτσι δειλά-δειλά να ξεκινήσουν την κατήχησή τους και να γαλουχήσουν το πνεύμα τους με «ΑΓΑΠΗ ΘΕΟΥ». Εμείς δεν είμαστε τίποτα παρά μόνο οι αγωγοί, το μέσον, που καταλήγουν όλοι στην Πηγή, στον Κύριο. Ο Κύριος είναι η Ζωοποιός Δύναμη και μέσω της αγάπης Αυτού θα πορευθούμε. Ο καιρός της σιωπής ή της σιγής τελείωσε. Κατά Λουκά (8:16) «...κανένας, ο οποίος έχει ανάψει ένα λυχνάρι, δεν το σκεπάζει με ένα σκεύος ή το βάζει κάτω από το κρεβάτι. αλλά, το βάζει επάνω στον λυχνοστάτη, για να βλέπουν το φως αυτοί που μπαίνουν μέσα...».

Δεν θα ντρεπόμαστε να δείξουμε τη θρησκευτική μας ευλάβεια, χωρίς να ανησυχούμε για το τί θα πει ο διπλανός μας, ή αν θα μας κρίνουν ή ακόμα και αν μας κακoφημίσουν. Κατά Ματθαίο (5:11-16) «...Μακάριοι είστε, όταν σας ονειδίσουν, και σας θέσουν υπό διωγμό, και πουν εναντίον σας κάθε κακό λόγο, λέγοντας ψέματα, εξαιτίας μου...».

Έτσι και εμείς σε αυτήν την ιστοσελίδα θα εκφράζουμε αδιάκοπα την αγάπη μας στο Θεό και Πατέρα μας με θεματικές ενότητες μέσα από την Αγία Γραφή, το Άγιο Ευαγγέλιο, εμπειρίες και βιώματα Αγίων, ή ακόμα και από προσωπικά μας βιώματα-διδαχές που αντικατοπτρίζουν το μεγαλείο του Πανάγαθου Θεού μας «…ὁ Θεὸς ἀγάπη ἐστίν...» (Α' Ιωάννου 4:8)
Θα' θελα ξανά να ευχαριστήσω την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, που έχει κάτω από την σκέπη της αυτή την ιστοσελίδα, που γίνεται προς δόξα Θεού, αποτελώντας πνευματικό οδηγό της όλης προσπάθειας που συντελείται.

Θα θελα όμως να ευχαριστήσω και τον αγαπητό μου φίλο κ. Ανδρέα Τσουρή που με βοηθάει στο φιλολογικό κομμάτι αλλά κυρίως στο μέτρο του ποιητικού κομματιού.

========================================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: