Gold Cross

Κατηγορίες Θεμάτων

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ 2017

Translate

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

I. Περί βαπτίσματος Χριστού και περί βαπτίσματος Ιωάννου

 


Ακούμε πολλές φορές από τους αιρετικούς, τους προτεστάντες, τους Ιεχωβάδες, και τους άλλους, να μας μιλάνε για το βάπτισμα του Χριστού…

«…Γιατί βαπτίζετε τα παιδιά; Γιατί με βάπτισε ο πατέρας μου; Με ρώτησε εμένα; Πότε βαπτίσθηκε ο Χριστός; Δεν βαπτίσθηκε 30 χρονών; Εσείς γιατί τα βαπτίζεστε νήπια;…»

Μα ο Χριστός εβαπτίσθει το βάπτισμα το δικό σου; Βάπτισμα σωτηρίας ή βάπτισμα μετανοίας βαπτίσθει ο Χριστός; Ο Ιωάννης εβάπτιζε μετάνοια… Εμείς αν βαπτισθούμε, θα βαπτισθούμε το στο βάπτισμα του Ιωάννου ή του Χριστού; Του Χριστού!!!

Ο Ιωάννης έκανε ένα τύπο! Προετοίμαζε το λαό για το Χριστό! Αυτός που θα έρθει πίσω μου, Αυτός θα σας καθαρίσει εν Πνεύματι Αγίω και Πυρί!

Άλλο το βάπτισμα μετανοίας και άλλο το βάπτισμα σωτηρίας! Λέγετε παλιγεννεσία το βάπτισμα! Το γνωρίζετε;

Δεν χρειάζεται η μετάνοια μπροστά στο βάπτισμα. Όταν ο άνθρωπος είναι αβάπτιστος, δεν εξομολογείται για να πάει να βαπτισθεί! Πάει και βαπτίζεται και το βάπτισμα τα παίρνει όλα μπροστά. Η εξομολόγησης είναι για τα αμαρτήματα μας μετά το βάπτισμα!

Ο Χριστός μας γνωρίζοντας ότι ο άνθρωπος αμαρτάνει και μετά το βάπτισμα, έφτιαξε το 2ο βάπτισμα, της μετανοίας και της εξομολογήσεως.

Περί αυτού, ο άγιος Γρηγόριος Νύσσης και αδελφός του Μ. Βασιλείου μας λέει «…και δακρύον στάλαν, ισοδυναμεί το λουτρό…». Ένα δάκρυ δηλαδή να στάξει ισοδυναμεί το λουτρό (είναι σαν να ξαναβαπτίσθηκε ο άνθρωπος).

Δεν υπάρχει άνθρωπος ΜΗ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΣ που και αν εξομολογηθεί να σώζεται! ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ!

Η εξομολόγησης είναι για τους ανθρώπους του βαπτίσματος, είτε μικροί, είτει μεγάλοι!

Το βάπτισμα του Ιωάννου δεν έχει σχέση με το δικό μας. Το βάπτισμα το δικό μας, το νηπιοβάπτισμα κατεξοχήν, έχει σχέση με την περιτομή.   

Οι αιρετικοί λένε ότι ο άνθρωπος πρέπει να ομολογήσει για να βαπτισθεί! Το παιδί το οποίο περιτέμνετο, ομολογούσε; Τι ομολογούσε 8 χρονών παιδί; Αν δεν περιτέμνετο δεν ήταν φίλος του Θεού και μπορούσε να εξολοθρευθεί ήνα λιθοβολισθεί…

Όπως λοιπόν εκεί οι ιερείς, οι γονείς, και οι παριστάμενοι ομολογούσαν πίστη στην εντολή του Θεού, έτσι και εδώ ο ανάδοχος (αυτός που δέχεται, αναλαμβάνει, ομολογεί) δια της δικής του πίστης ομολογεί για λογαριασμό αυτού του μικρού.

Δεν το πιστεύεις το βάπτισμα; Αρνείσου του!!! Τι είναι αυτό που σε κάνει θηρίο; Δεν με ρώτησαν λένε εμένα… Αφού τώρα που τα ξέρεις όλα, απόβαλλέ το! Ζεστό μπάνιο με νερό και λάδι σου έγινε!

Αλλά αυτό δεν πειράζει εσένα! Πειράζει το διάβολο που έχεις μέσα σου! Αυτουνού δεν του αρέσει το βάπτισμα, το φοβάται!

Κάποτε ο άγιος Ιωάννης ο Βοστρινός, όταν του επιτέθηκε ο σατανάς, του είπε «…Σε εξορκίζω να μου πεις τι φοβάσαι από τους Χριστιανούς…»!

Και τότε ο διάβολος του είπε, φοβάμαι 3 πράγματα

1ον το Βάπτισμα

2ον τον Τίμιο Σταυρό

3ον τη Θεία Κοινωνία

Και αν οι Χριστιανοί κρατούσαν το βάπτισμα και τη Θεία Κοινωνία καθαρή, κανένας δεν θα μπορούσε από μας να σας πλησιάσει!!!



Περισσότερα για το νηπιοβάπτισμα και γιατί πρέπει να βαπτιζόμαστε σε νεαρά ηλικία, θα βρείτε εμπεριστατωμένες απαντήσεις σ’ αυτό το σύνδεσμο

https://meagapitheou.blogspot.com/2016/09/blog-post_21.html




Δεν υπάρχουν σχόλια: