Gold Cross

Κατηγορίες Θεμάτων

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ 2017

Translate

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

37. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ;



Αγαπητοί μου φίλοι ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Αυτή είναι η 3η ομιλία – βίντεο που ετοιμάζουμε ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΘΕΟΥ και ελπίζω να μας βοηθήσει στο πως πρέπει να προσεγγίζουμε τις τωρινές καταστάσεις με όλη αυτήν την παραφιλολογία που κυριαρχεί και υπάρχει!
Το θέμα μας «…Ποιος είναι ο μεγαλύτερος ΕΧΘΡΟΣ της Ορθοδοξίας;…»
==========
Μήπως είναι ο Πάπας; Μήπως είναι το Ισλάμ; Μήπως είναι η μασονία; Μήπως είναι οι διάφορες αιρέσεις; Μήπως είναι  η νεοταξική διακυβέρνηση του κόσμου που ξεκίνησε δειλά να προβάλει μέσω διάφορων μεθοδεύσεων;
===========
Πριν απαντήσουμε στο ερώτημα που θέσαμε και δώσουμε μια μονομερή απάντηση, επιτρέψτε μου να εμποτιστούμε πρωτίστως με λόγια αλήθειας που θα μας οδηγήσουν από μόνα τους στην πολυπόθητη απάντηση!

1.  Ο ΤΕΛΩΝΗΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΚΟΜΟΥΡΙΑ


Όλοι γνωρίζετε την ευαγγελική περικοπή του τελώνη που ανέβηκε στην συκομουριά για να δει τον Κύριο που τόσα και τόσα άκουσε γι’ Αυτόν! Δεν είχε κανένα υψηλό ανάστημα και ο κακομοίρης, ο κοντούλης, ανέβηκε πάνω στο δένδρο για να τον δει καλύτερα γιατί έμαθε πως ο Χριστός θα περνούσε από εκεί.  Ο Κύριος του είπε «Ζακχαίε, κατέβα γρήγορα, γιατί σήμερα πρέπει να μείνω στο σπίτι σου». Εκείνος κατέβηκε γρήγορα και τον υποδέχτηκε με χαρά. Μόλις το είδαν αυτό οι Φαρισαίοι ξεκίνησαν πάλι τις διαμαρτυρίες και τους αναμεταξύ τους σχολιασμούς, λέγοντας, πως καταδέχεται και πάει να δειπνήσει σε σπίτι τελώνη, σε σπίτι αμαρτωλού; Οι μαθητές του Χριστού έστεκαν στην πόρτα, γιατί η μισή τους καρδιά ήτο εβραϊκή, και η άλλη μισή με το Χριστό! Υπήρχε ένας σκοταδισμός!

Όπερ και τώρα! Υποδυόμενοι τους Φαρισαίους ξεκινάμε «…Που πάνε οι παπάδες;… Και τι κάνουν οι παπάδες;… Δεν έχουμε σωστούς ποιμένες!... Συντάσσονται με τους τελώνες!...» και άλλα πολλά που δείχνουμε πως μέσα μας έχουμε σκοταδισμό. Πολλοί από μας στεκόμαστε με το ένα πόδι εντός του ΝΑΟΥ και το άλλο έξω,  κάνοντας αυτό που μας συμφέρει καλύτερα!

Ο Ζακχαίος μετέπειτα ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΕΙ όλους τους επικριτές του λέγοντας στον Κύριο:
«Κύριε, υπόσχομαι να δώσω τα μισά από τα υπάρχοντά μου στους φτωχούς και ν’ ανταποδώσω στο τετραπλάσιο όσα έχω πάρει με απάτη».

Δεν έχουμε Κεφαλή της Εκκλησίας μας, τον Κύριο Ιησού Χριστό; Ξέρουμε εμείς καλύτερα από το Θεό τι είναι καλό και τι κακό; Μήπως ο Χριστός, δεν είναι ο Κύριος της ιστορίας του κόσμου;


2.  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΚΤΟΤΕ ΜΑΣ ΕΔΙΝΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!!


  • 1. Το θαύμα με τους 10 λεπρούς. Ένας στους δέκα λεπρούς επέστρεψε να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ το Θεό. Όλοι οι άλλοι που πήγαν; Να σας πως! Πήγαν στα σπίτια τους, να συνεχίσουν την πρώην ζωή που απώλεσαν! Δεν άλλαξε γι’ αυτούς κάτι στο τρόπο σκέψης! Τι κι αν περιορίστηκαν, Τι κι ταλαιπωρήθηκαν, ή αν ΑΠΟΜΟΝΩΘΗΚΑΝ (όπως και εμείς τώρα), φωνάζοντας σ’ ΟΛΟΥΣ ΑΚΑΘΑΡΤΟΙ, ΑΚΑΘΑΡΤΟΙ, για ν’ αποτρέψουν τον κόσμο να τους πλησιάζει. Αλλά ο Κύριος τους πλησίασε, τους λυπήθηκε και τους ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ! Μόνο ΕΝΑΣ αναγνώρισε τη θεία παρέμβαση του Θεού και ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ!
  • 2.    Κατά τη σταύρωση του Κυρίου. Πόσοι απόστολοι ήσαν εκεί; Ένας στους 12!!!
  • 3.   Δύο (2) στους (12) αποστόλους (Πέτρος και Ιάκωβος) καταφεύγουν στον Τάφο του Κυρίου αγνοώντας τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα των Ιουδαίων, αψηφώντας τις διατάξεις του νόμου.
  • 4.   Ιάκωβος και Ιωάννης (2 στους 12) δεν ήσαν πάλι οι μαθητές όταν ο Κύριος τους είπε «…οὐκ οἴδατε ποίου πνεύματός ἐστε…» δηλ. «…δεν ξέρετε ακόμη ποίων διαθέσεων και ποίας πνευματικής καταστάσεως είσθε εσείς. Δεν είσθε άνθρωποι του πνεύματος της οργής και της τιμωρίας, που εκυριαρχούσε εις εποχήν της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά του πνεύματος της αγάπης και της συγνώμης, που σώζει…».
  • 5. Στατιστική έρευνα που έγινε, για το αν ορθά πράξανε που κλείσανε οι εκκλησίες, το 88% είπε ΝΑΙ!


ΒΛΕΠΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΚΤΟΤΕ ΕΔΙΝΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ! ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ!!! ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ!!! ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΣΤΕ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ;

Μετά από αυτή την ΠΑΝΔΗΜΙΑ πόσοι θα τρέξουν ν’ ΑΠΟΝΕΜΟΥΝ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΘΕΟ; ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ;

3. Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ – ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ, Η ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Τον Λάζαρο δεν μπορούσε να τον σώσει ο Κύριος από τη Βηθανία, που βρισκόταν μαζί με τους μαθητές Του, όπως έκανε και με τον εκατόνταρχο; Μπορούσε! Αλλά δεν το έκανε! Ήθελε να φανερωθεί η δύναμη του Θεού, με αφορμή την αρρώστια! Εδώ πρέπει να προσέξουμε πως αρρώστια, ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΕ εις δόξα Θεού και δεν ήταν η ΑΙΤΙΑ του θαύματος. Πότε επιτελείται ένα θαύμα; Το είδαμε κατ’ επανάληψη μέσα στα Ευαγγέλια! Στην κορύφωση της ανησυχίας μας, στο μέγιστο του πόνου μας, ώστε και οι άνθρωποι να πάρουν πλουσιότερη τη Χάρη του Θεού, με την επιβράβευσή της υπομονής τους, αλλά και να φανερωθεί η ΔΟΞΑ της δυνάμεως του Θεού, αλλά και η ΑΠΕΙΡΗ ΑΓΑΠΗ του προς το πλάσμα Του! Ο Κύριος όπως άλλοτε, αφήνει τη ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ του θανάτου, ώστε να φθάσει την 4η ημέρα. Μέρα σήψης του σώματος! ΞΕΚΙΝΗΣΕ η  ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ από πλήθος Ιουδαίων! «ΑΡΓΗΣΕ…ΤΟΣΟΥΣ ΕΣΩΣΕ… ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΕΙ!». Οι αδερφές του Λαζάρου, η πιο αγαπημένη οικογένεια του Κυρίου στη Βησθανία, ΔΕΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΝΤΑΙ. Η θλίψη υπάρχει, αλλά βιώνουν την παρουσία του Θεού και αυτό τους καθησυχάζει, ασχέτως  αν ο αδερφός τους είναι εδώ και 4 ημέρες νεκρός.  Το κερί της ΕΛΠΙΔΑΣ δεν έσβησε! Το θαύμα επιτελείται!

Πολλοί από τους Ιουδαίους τότε, που είχαν έρθει να επισκεφθούν τη Μάρθα και τη Μαρία συγκλονίστηκαν από αυτό το γεγονός και πίστεψαν στον Χριστό. Μερικοί όμως πήγαν και στους Φαρισαίους και τους είπαν αυτό που είχε κάνει ο Ιησούς. Εκείνοι αμέσως συγκάλεσαν συμβούλιο και αποφάσισαν πως είναι καλό για όλο το λαό να πεθάνει αυτός ο άνθρωπος.

ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΟΥ, ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ!!!!
Ο άνθρωπος της τότε εποχής, αλλά και της νυν, δυσπιστούν λέγοντας «…Που είσαι Κύριε; Τόσα θαύματα έκανες, δεν μπορείς να σώσεις τους ανθρώπους από την πανδημία; Μήπως καθεύδεις Κύριε;». Μέσα σ’ αυτούς του λογισμούς, θολώνει η κρίση του ανθρώπου και η παραφιλολογία παίρνει και φέρνει και αναλωνόμαστε μέσα στο ΓΙΑΤΙ και την κατάκριση, χωρίς ν’ αποδίδουμε αδιαλείπτως ΔΟΞΑ στο Θεό! Δεν μας είπε ο Κύριος, «…τί καθεύδετε; ἀναστάντες προσεύχεσθε, ἵνα μὴ εἰσέλθητε εἰς πειρασμόν…»!!!!

Αλλά και το άλλο το φοβερό που επαναλαμβάνεται και ΣΗΜΕΡΑ! Όπως τότε συμφώνησαν ότι είναι ΚΑΛΟ για το λαό να πεθάνει αυτός ο Άνθρωπος, έτσι και σήμερα μέσα στα τόσα θαυμαστά που επιτελούνται μέσα στον χώρο της Εκκλησίας μας, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ την Εκκλησία, ΤΗΝ ΠΑΝΩΡΙΑ ΝΥΜΦΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, να επηρεάζει τη ζωή μας! Τη θέλουμε ως ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ του κράτους, να μας φτιάχνει Νοσοκομεία, Γηροκομεία, να δίνει ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΕΣ στους φτωχούς… αλλά ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ! Θέλουμε μια ΕΚΚΛΗΣΙΑ σκλάβα, δούλα, υποχείριο του κράτους, να «…απόδοτε τα Καίσαρος Καίσαρι…» αλλά «…τα του Θεού τω Θεώ…» με φειδώ και μέτρο!

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΑΣ;;;

Η τάση αμφισβήτησης και αποστροφής του ανθρώπου, έκτοτε με σήμερα, που οδηγεί στην κατάκριση παρέμεινε η ίδια, δεν έχει αλλάξει!
Η συμπεριφορά μας είναι άνευ προηγουμένου, λες και είμαστε ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟΙ!

Έχουμε θέσει τους εαυτούς μας ως προφήτες, ιεραπόστολους που θα σώσουμε τον κόσμο! Ακόμα τον εαυτό μας δεν δύναμαι να σώσουμε και θα σώσουμε τον κόσμο; Αν θέλουμε πραγματικά να βοηθήσουμε τους γύρω μας, πρέπει ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΜΕ ΕΝΔΟΘΕΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΑΣ! Αν το κάνουμε αυτό και χωρίς να μιλάμε, γύρω μας θα σωθούν χιλιάδες!!!

Ο Κύριος έκτοτε, μας έδινε τις ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ, της τάσης αναζήτησής Του! Δεν μας είπε ο Κύριος όσων περνάνε τα οι μέρες και τα χρόνια «…Θα πληθυνθεί η ανομία… και θα ψυγεί η αγάπη των πολλών…»? ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μας ξενίζουν όλα αυτά! Αλλά μέσα σ’ αυτά μας φωνάζει προτρέποντάς μας «…τί καθεύδετε; ἀναστάντες προσεύχεσθε, ἵνα μὴ εἰσέλθητε εἰς πειρασμόν…»!!!! Προσευχή!!! Να το κλειδί!!!!

Δεν έχουμε μάθει πως κάνοντας υπακοή στον πνευματικό μας, ακόμα και αν ο ίδιος ο πνευματικός μας κάνει ΛΑΘΟΣ, αν εφαρμόσουμε ακόμα και το ΛΑΘΟΣ, αυτό είναι θεάρεστο στο Θεό; Μήπως τα τάλαντά μας είναι περισσότερα από τους αρχιερείς μας και του Δεσποτάδες μας; Μήπως τα τάλαντα δεν τα δίνει ο ίδιος ο Κύριος;

Ο όσιος Φιλόθεος Ζερβάκος σε μια επιστολή του προς τον βασιλέα Κωνσταντίνο ΙΒ’ ζητά με διάταγμα να τιμωρείται ο βλάσφημος χριστιανός, γιατί έτσι μ’ αυτόν τον τρόπο το κακό που θα επιφέρει η βλασφημία θα παύσει αλλά και ο Θεός θα δοξάσει τον βασιλέα, γινόμενος τύπος και υπόδειγμα ως άρχοντας! Δεν θα ήταν πανέμορφο, πολιτεία και Εκκλησία να συμπορεύονται; Η εκκλησία να μην χρησιμοποιείται ως υποχείριο του κράτους, αλλά να υπάρχει συνταύτιση και σύμπνοια απόψεων. ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ; ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΦΤΑΙΜΕ!

Ο ιερός Χρυσόστομος μας το λέει ξεκάθαρα: Αν εμείς οι Ορθόδοξοι διαφυλάτταμε όσα μας υπαγορεύει η πίστης μας, ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ θα γίνονταν χριστιανοί!  Διότι ποια πίστης είναι ανώτερη από τη δική μας; Ποια πίστη ανέδειξε αποστόλους, μάρτυρες, ομολογητές, όσιους και δίκαιους;

Αν ήμασταν πραγματικοί χριστιανοί, αν φυλάγαμε τις εντολές του Χριστού όταν μας αδικούν και όταν μας αρπάζουν το τι θεωρείται δικό μας, αν ευλογούσαμε όταν μας βρίζουν, αν ευεργετούσαμε όταν δεινοπαθούσαμε, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα ήταν τόσο θηρίο, ώστε να μην τρέξει προς την ευσέβεια, αν από όλους μας τηρείτο αυτή η τακτική!

Όπως είπαμε και άλλη φορά μόνον εν τη Εκκλησία και κάνοντας υπακοή στους Ποιμένες μας. Τι μας λέει το στόμα του Χριστού, ο απόστολος Παύλος; Πείθεσθε τοῖς ἡγουμένοις ὑμῶν καὶ ὑπείκετε, αὐτοὶ γὰρ ἀγρυπνοῦσιν ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ὑμῶν ὡς λόγον ἀποδώσοντες, ἵνα μετὰ χαρᾶς τοῦτο ποιῶσιν καὶ μὴ στενάζοντες·

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΥΝΕΡΝΗΤΟΙ!! ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,  Ο ΤΕΛΕΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΗΜΩΝ!!!

ΝΑ ΕΥΧΕΣΤΕ! ΜΕΘ ΗΜΩΝ Ο ΘΕΟΣ!
ΟΜΙΛΙΑ 3η


Δεν υπάρχουν σχόλια: