Gold Cross

Κατηγορίες Θεμάτων

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ 2017

Translate

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

4. Κύπρος μου «…ἐὰν μὴ Κύριος φυλάξῃ πόλιν, εἰς μάτην ἠγρύπνησεν ὁ φυλάσσων…»




Αγαπητοί μου συμπολίτες και παιδιά της μαρτυρικής μας Κύπρου. Γράφω περισσότερο από ανάγκη, γιατί η θλίψη μου δεν με αφήνει να σωπαίνω τέτοιες στιγμές! Δεν είμαι Κύπρο αυτήν την εποχή, λόγω ειδικής εκπαίδευσης που πρέπει ν’ ακολουθήσω, αλλά ως ανήσυχη ψυχή παρακολουθώ τις εξελίξεις και τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Κύπρος αυτήν την πανδημία και λυπάμαι που το λέω σε θέματα διαχείρισης κρίσεως, έχουμε πιάσει με άριστα το 10, πάτο!!! Και επεξηγώ!

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ!!!
  • 1.    Όταν ο ιός θέριζε σε Κίνα και σε Ιταλία, όταν η Ελλάδα ανάστελλε τα καρναβάλια της στην Πάτρα, εμείς ως «ανώτερη» φυλή – που δεν κολλάμε και δεν μασάμε –, κάναμε καρναβάλια αψηφώντας τα μηνύματα των καιρών, ζώντας σε μια δική μας κοσμογονία, παραβλέποντας όλες τις σπαραχτικές φωνές απόγνωσης και θανάτου, τόσων και τόσων συνανθρώπων μας ανά το κόσμο, σε περιοχές που ήδη θέριζε ο κορωνοϊός.
  • 2.    Παρά τις επισημάνσεις για αναγκαία μέτρα και πρόληψη, υπήρξε ΑΔΡΑΝΕΙΑ στο σύστημα τροφοδότησης φαρμάκων και απαραιτήτων ειδών υγιεινής (αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, κοκ) ώστε όλοι οι κάτοικοι να μπορέσουν να τροφοδοτηθούν.
  • 3.  Τα νοσοκομεία ΔΕΝ έχουν ετοιμαστεί για ν’ αντιμετωπίσουν σε οποιονδήποτε βαθμό την πανδημία, δείχνοντας σε όλους πως δεν υπάρχει κάποιο πλάνο, για κατάσταση ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ.
  • 4.  Το πολυσυζητημένο ΓΕΣΥ που φορούσε τη «μάσκα της αλληλεγγύης και της αγάπης» προς στήριξη της φτωχής τάξης, υπερασπιζόμενο ότι ΟΛΟΙ έχουν ίσα δικαιώματα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απότυχε παταγωδώς, ξεσκεπάζοντας με την πτώση του, το πραγματικό του πρόσωπο, του ελέγχου της μάζας και της καρποφορίας περισσοτέρων χρημάτων[1].
  • 5.    Η πρώτη γραμμή αντιμετώπισης που είναι τα νοσοκομεία μας έπεσε (πολλά είναι σε καραντίνα, οι γιατροί του ΓΕΣΥ δεν απαντούνε στα τηλεφωνήματα του κόσμου, ενδεδειγμένοι έλεγχοι δεν γίνονται, με λήψη αίματος κτλ αλλά με το μάτι και εξ’ αποστάσεως βγαίνει η διάγνωση… ανήκουστο!
  • 6.    Το ΓΕΣΥ της ισότητας, κάνει επιλεκτικά test σε ανώτερους λειτουργούς του κράτους, ενώ η μάζα του κόσμου είναι στα σπίτια τους, κάτω από το έλεος του Θεού, και αν πονάνε, δεν πειράζει… λέγοντας πως η καλύτερη θεραπεία είναι ο περιορισμός και η πρόληψη! Δεν έχω γνωρίσει ποτέ μου ηγέτες, που να φρονούν περισσότερο την υγεία τους, παρά την υγεία των συμπολιτών τους.
  • 7.    Ξέρετε τι είμαστε; Δεν είμαστε μόνο αδρανείς, αλλά και ανεύθυνοι, γιατί ακόμα κάποιοι, παίρνουν αψήφιστα τα όποια μέτρα έχουν λεχθεί από το κράτος! Όταν σας λένε τα σύνορα πρέπει να κλείσουν, τι δεν καταλαβαίνετε; Ξέρετε πόσοι λαθρομετανάστες διοχετεύονται στα κατεχόμενα; Ξέρετε πόσοι φυλακισμένοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με σαφές οδηγίες πως θα κινηθούν και τι να πράξουν;
  • 8.    Εφαρμόστηκε η κατάσταση απομόνωσης στο Τρόοδος… Ωραία πως; Με το να τους πετάς εκεί χωρίς φάρμακα, χωρίς νερό, χωρίς τροφή, χωρίς κάποιον να τους επιβλέπει; Ο κορωνοϊός απ’ όσα ακούω και μαθαίνω, μπαίνει ανάμεσα μας και από άτομα της κρατικής μηχανής! Νοσοκομεία, ΓΕΕΦ, φυλακές κτλ. Μήπως οι πολιτικοί μας  πρέπει να αυτοπεριοριστούν στις Πλάτρες, μαζί με τους φοιτητές και τους επαναπατρισθέντες, μπας έτσι  προσέξουν καλύτερα τους συνανθρώπους μας που τις δύσκολες αυτές ώρες προτίμησαν αντί να είναι ξένοι ανάμεσα σε ξένους, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, γιατί είχαν την ψευδαίσθηση ότι η πατρίδα τους θα τους αγκαλιάσει και θα τους προσέξει καλύτερα; Τι ειρωνεία! Άνιση διάκριση σε όλα τα επίπεδα! Ο κόσμος ξεκίνησε πλέον να φοβάται περισσότερο το σύστημα παρά τον ιό και τις συνέπειές του. Πως θα προχωρήσουμε ως έθνος, όταν αδιαφορούμε για τους γύρω μας;
  • 9.    Τα πάρκα, τα supermarket είναι γεμάτα με κόσμο αντί να έχουν μπει αυστηρά μέτρα κατά μαζικών συνευρέσεων. Φυσικά για το 1ο πράγμα που μεριμνήσαμε να κλείσουμε ήταν η ΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, η Εκκλησία!! Τυχαίο;
  • 10. Γιατί δεν μας λέτε την αλήθεια; Πόσοι έλεγχοι έγιναν σε ύποπτα κρούσματα για να καταλήξουμε στα 75, (μέχρι στιγμής), επιβεβαιωμένα κρούσματα; Γιατί κατά προσέγγιση με αλγεβρικό τρόπο, μπορείς να συνεκτιμήσεις πόσοι είναι οι μη καταγραμμένοι φορείς του ιού. Πείτε μας παρακαλώ αυτήν την αλήθεια! Γιατί την κρύβετε;


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ:

  •  Να περιοριστούν περεταίρω οι κινήσεις στις άκρως απαραίτητες και να επιβληθεί πρόστιμο σε όσους κυκλοφορούν άσκοπα και ανεξέλεγκτα.
  • Ο περιορισμός σημαίνει μένω σπίτι! Αυτό τώρα τι σημαίνει; Ότι το κράτος δεν πρέπει ν’ αναστείλει από κανένα σπίτι το ρεύμα του, είτε γιατί καθυστερημένα δεν το πλήρωσε, είτε επειδή όφειλε να το πληρώσει διαδικτυακά... Εδώ πρέπει να δείξει αλληλεγγύη το κράτος και να πει... «…επειδή επιβάλλαμε μέτρα περιορισμού, συνεκτιμόμενοι τις επιπρόσθετες οικονομικές σας δαπάνες, από την επιπλέον κατανάλωση ρεύματος... σας παραχωρώ 2-3 μήνες δωρεάν, ως ένδειξη συμπαράστασης και συμπόνιας σ' αυτή τη δοκιμασία...».  
  • Πρέπει το κράτος να συγκροτήσει ομάδες ελέγχου της κυκλοφορίας για ν’ αραιώνει το πλήθη!
  • Πρέπει ΕΝΑΣ να ομιλεί περί αντιμετώπισης του ιού και όχι να βγαίνει ο κάθε βουλευτής (και να λέει το μακρύ και το κοντό του). Ένας υπεύθυνος γιατρός, που θα τον καθορίσει το κράτος, αν υπάρχει λοιμωξιολόγος, που θα ενημερώνει τον κόσμο για την υπάρχων κατάσταση και πως ανά περίσταση θα κυμαίνονται τα μέτρα! Το καταλαβαίνετε αυτό: ENAΣ! Γιατί μετά δημιουργείται παραπληροφόρηση, πανικός, φόβος και η ημιμάθεια δεν ωφελεί!
  • Για τα παιδιά που είναι ΕΣΩΚΛΕΙΣΤΑ στο Τρόοδος! Δεν είναι αιχμάλωτοι πολέμου! Δεν είναι εγκληματίες! Δεν ποίησαν κάτι το κακό! Για να τους κρατείς εκεί κάτω από αυτό το καθεστώς, είστε ΥΠΟΧΡΕΟΙ να τους παραχωρήσετε ιατρικό προσωπικό που θα παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας τους! Διαφορετικά, εγκληματείτε απέναντι στον άνθρωπο!
  • Πρέπει να απολυμανθούν ΟΛΟΙ οι χώροι μαζικής συνεύρεσης, στρατώνες, αστυνομικοί σταθμοί, νοσοκομεία κτλ ΑΜΕΣΑ!!!
  • Πρέπει να συγκροτηθούν άμεσα χώροι που να φέρουν τις βασικές πρώτες ανάγκες, για να μπορούν να περιορίσουν τους αρρώστους.
  • Κράτος φιλοχρήματο! Πως μπορείς να στηρίζεις τις εταιρείες με δανειοληπτικές μεθόδους, την στιγμή που η εταιρεία δεν έχει πλέον εισοδήματα και με το αβέβαιο, αν θα κυμανθεί κατόπιν της ύφεσης, στα επιθυμητά μέτρα οικονομικής ανάκαμψης, ώστε να δύναται να αποπληρώσει το δάνειο; Σαν κράτος οφείλεις να ενισχύσεις τις εταιρείες για όσους μήνες μείνουν κλειστές, με το ανάλογο κεφάλαιο, που ισοδυναμεί με τη μηνιαία μισθοδοσία ανά άτομο του εν δυνάμι προσωπικού της εταιρείας, στηρίζοντας και προάγοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο, τις πηγές ενίσχυσης της οικονομίας της χώρας, για ν’ ανακάμψουν όσο γρήγορα γίνεται. Πες μου αγαπημένο μου κράτος, γιατί πάγωσες ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ τις βιομηχανίες (αφού άφησες την ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ βιομηχανία να εργάζεται) λες και οι κτίστες, ηλεκτρολόγοι, μπογιατζήδες, είναι παιδιά άλλου Θεού; Θεωρώ πως ξέρετε πολύ καλά γιατί το κάνατε! 
  • Ν’ ανασταλούν οι δόσεις των δανείων ΟΛΟΥ του κόσμου και όχι επιλεκτικά, για όσους μήνες τα μέτρα είναι υπό ισχύ!
  • Οι εργαζόμενοι να λάβουν το μισθό τους κατευθείαν από την πολιτεία και ΟΧΙ μέσω του εργοδότη, για να διασφαλιστεί η μισθοδοσία τους σε περίπτωση που η εταιρεία αποφασίσει να πληρώσει μέρος της μηνιαίας μισθοδοσίας τους ή να προβεί σε απολύσεις που ήδη συνέβησαν, επικαλούμενοι την πτώση της ζήτησης.
  • Τα ενοίκια πρέπει να μειωθούν για το εν λόγω διάστημα, ως ένδειξης αλληλοϋποστήριξης της εργατικής τάξης.
Να σας θυμίσω πως η Τρόικα δεν ήταν απαραίτητο μέτρο για να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο (δείτε την Ελλάδα, δεν εφάρμοσε όλα τα μέτρα που της επέβαλλαν και ΑΝΑΚΑΜΨΕ), ενώ εμείς τα εφαρμόσαμε! «Γονατίσαμε» ευλαβικά στα «θέλω» των επιβολών των εχθρών του έθνους. Έχουμε γίνει πειραματόζωα της Ευρώπης, χωρίς βούληση, χωρίς πειθαρχία γιατί ζούμε άνευ Θεού, γιατί μετά Θεό, θα είχαμε την διάκριση να πράξουμε το σωστό και πρέπον ανά περίσταση! Η 2η συνεχόμενη φορά σε κατάσταση κρίσεως που πιανόμαστε ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ και απροετοίμαστοι!

Δεν αποστρέφομαι την νυν κυβέρνηση αλλά και την κάθε κυβέρνηση! Αντιθέτως, πρέπει να τους στηρίξουμε, όποιοι και να’ ναι αυτοί, ώστε μέσα από τη κουκούλωση, της μεθόδευσης των δικών τους συμφερόντων και θέλω, να μπορέσει να υπάρξει και μια προσφορά στο σύνολο!

Αγαπητοί μου συμπολίτες, ηγέτες με χρηστοήθη ιδανικά και με φόβο Θεού, δεν υπάρχουν! Είμαστε στο έλεος ενός φιλοχρήματου συστήματος! Αν υπάρχουν ορισμένοι τους απορροφάει το σύστημα… Κρίμα! Θα πορευθούμε και έτσι, έχοντας ελπίδα στον Τριαδικό Θεό, κάνοντας ο καθένας μας αυτό που του αναλογεί! Η ατομική μέριμνα του καθενός από μας έχει αντίκτυπο στη συλλογική μέριμνα!

Ανασήκωσε την πλάτη Κύπρος μου, δεν είσαι μόνη! Οδηγός μας δεν είναι η νυν εξουσία και οι ανήκουστες αποφάσεις της! Οδηγός μας ήταν, είναι και θα είναι ο ίδιος ο Χριστός, γιατί ΜΟΝΟ μ’ Αυτόν Κυβερνήτη θα δει άσπρη μέρα αυτός ο πολυβασανισμένος τόπος! «…ἐὰν μὴ Κύριος φυλάξῃ πόλιν, εἰς μάτην ἠγρύπνησεν ὁ φυλάσσων…»!

Γι’ αυτό και εμείς, πρέπει να διεγείρομε το ενδιαφέρον μας προς τα μεγάλα, τις υψηλές αλήθειες της Πίστεως μας. Όταν θα συσπειρωθούμε κάτω από την ομπρέλα της χάριτος του Θεού, θα δείτε να επαληθεύετε ο λόγος, «…αυτοί συνεποδίσθησαν καὶ ἔπεσαν, ἡμεῖς δὲ ἀνέστημεν καὶ ἀνωρθώθημεν…». Αμήν!







[1] Το κράτος έχει λιγότερα έξοδα, όταν προμηθεύετε με φάρμακα 2η και 3ης διαλογής, καρπώνεται και ελέγχει περισσότερο τον ακριβό αριθμό των επισκεπτών/ασθενούντων των ιδιωτικών νοσοκομείων, με την μη πρόσληψη περεταίρω ιατρών εντάσσοντας τον ιδιωτικό τομέα κάτω από τις οδηγίες του δημόσιου τομέα κοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: